Medisch pedicure bij Podozorg Rotterdam-Zuid

Risicogroepen

De risicogroepen voor voetproblemen zijn, cliënten op leeftijd, cliënten met diabetes of reuma. De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid van de cliënt.

Zorgvuldige analyse

Onze gespecialiseerd medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig medisch pedicure.

Ook bij een pedicureafspraak geven wij voorlichting en advies over standsafwijkingen van de voet, keuze van schoenen, gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen en over het voorkomen van voetklachten door specifieke (professionele) voetverzorging.

Onze werkwijze

Een pedicurebehandeling bestaat uit: verzorgen van (verdikte) nagels, schimmelnagels, reinigen van nagelomgeving, behandelen van ingroeiende nagels, verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, behandelen van kloven en wratten en opsporen van voetklachten.

Therapiemogelijkheden

De therapiemogelijkheden zijn:

  • Cryotherapie voor wratverwijdering (bevriezing);
  • Nagelregulatie (nagelbeugel);
  • Nagelreparatie;
  • Orthesiologie;
  • Schimmeldiagnostiek.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.